אוהבים סניקרס? אם אתם גם תוהים מאיפה כל ההייפ, ההתלהבות והסחף האדיר אחרי ג'ורדן,דאנקים, ייזי וסניקרס נדירות בכלל, הכנו עבורכם סקירה קצרה, על איך הכל התחיל.
מייקל Air ג'ורדן
מייקל ג'ורדן הוא ככל הנראה האדם המשפיע ביותר בנעלי ספורט עד היום. למרות שהוד אווירותו עזב את מגרש הכדורסל ב-2003, מותג הנעליים והביגוד שלו נשארו הרבה אחרי שהפסיק לכבד את עולם הכדורסל בנוכחותו.
ואם זה לא מספיק, זה אפילו לא סוף המורשת שלו - הסרט התיעודי שעלה בשנת 2020 בנטפליקס - "הריקוד האחרון", העניק לעולם הצצה על העבר המהולל של הקבוצה האגדית “השיקגו בולס” ועל יכולות המשחק והקסם הפנומנלי של מי שהרעיד את עולם הכדורסל בשנות ה80 וה90 - מייקל ג'ורדן.
הסרט למעשה העניק את האפשרות לכל מי שהיה צעיר מדי או לא נולד בשנות ה70, להתרגש מהרגעים עוצרי הנשימה של הקבוצה, מהצמיחה האדירה של מייקל ג'ורדן משחקן בקבוצה של אוניברסיטה קטנה בצפון ארה"ב לאגדת כדורסל ומוביל ז'אנר תרבותי חדש שידוע כיום כSneaker Culture.
איך איך מייקל ג'ורדן שינה את היחס שלנו לסניקרס?
לאחר שסיים את לימודיו באוניברסיטת צפון קרוליינה, מייקל ג'ורדן חתם בקבוצה קטנה בעיר שיקגו, "הבולס". בתור שחקן בקבוצה של אוניברסיטת UNC בארה"ב, (שדגמי ג'ורדן בצבעיה לא מפסיקים להיות מבוקשים), לא היה ניתן להתעלם מכך שעשה לעצמו שם ככוכב בקבוצה וכך נבחר לשחק עבור הבולס.
לאחר תקופה זוהרת כרכז בקבוצת הכדורסל השיקגו בולס, מטבע הדברים פנו למייקל מותגי ספורט ואופנה רבים למען חסויות ועסקאות בהן שמו ייחתם על מוצרים שונים.
בין יתר המותגים כמו משקה האנרגיה, "Gatorade", מותג הרכב "Chverolet", ועוד, מייקל ביקש להצטרף למותג האופנה "אדידס", עם שיתוף פעולה בתחום נעלי הכדורסל.
החברה סירבה לפנייתו, בטענה שהם כרגע לא מעוניינים להתמקד בקידום נעלי כדורסל.
המהלך של נייקי
זמן לא רב לאחר מכן, מייקל קיבל פניה מהמותג האהוב "נייקי", ושקל לסרב לבקשתם להיפגש.
לאחר ששוכנע ע"י אמו להיענות לבקשה, תואמה פגישה בין מייקל ג'ורדן ונציגי חברת נייקי, והשאר היסטוריה.
ההסכם הראשוני עם נייקי היה על סך 500 אלף דולר למייקל לשנה, עם קו נעלי כדורסל ייחודי לו, וזו נחשבה אז לבין העסקאות הגבוהות שבוצעו עם שחקן "טירון" אי פעם בעולם הכדורסל.
לאחר שעסקאות עם קונברס ואדידס נפלו, זה היה תלוי במנכ"ל נייקי דאז, פיל נייט, ובצוות שלו להבטיח שהם לא יאכזבו את מייקל.
המעצב פיטר סי מור גויס כדי לסייע בהקמת המותג, ועם שרטוט על גב של מפית נייר, מור שילב את היכולת המופלאה של ג'ורדן "לעוף" באוויר עם לוגו כדורסל פשוט הכולל כנפיים, וכך הלוגו הראשון של אייר ג'ורדן נולד.
האיסור של הNBA
במהלך שנות ה-80 המוקדמות, ל-NBA היו חוקי הנעלה נוקשים. נעלי ספורט היו חייבות להיות לבנות. סניקרס שחורות ואדומות? לא היו דבר, וזה היה נחשב למהלך נועז לנעול נעליים בצבעים האלו.
האיסור הזה למעשה התחיל סיפור שיצר את אחת הנעליים המבוקשות ביותר על פני כדור הארץ.
נייקי יצרה עבור מייקל נעל המכונה כיום Air Jordan 1 High "Banned", בשל הסיפור הזה.
צבעי הנעל היו כאמור אדום ושחור, בניגוד לתקנות הלבוש בNBA.
מסופר כי מייקל הוזהר כי על כל פעם שיעלה לשחק עם הנעל, ייקנס בסך 5,000$
מאחר ומדובר במהלך השיווקי המושלם, שהNBA פשוט הגיש לנייקי על מגש כסף, נייקי תדרכה את מייקל בשמחה רבה להמשיך לעלות ולשחק עם הנעל, והם ישלמו את כל הקנסות שירשמו.
באפריל 1985 מכרה נייקי נעלי ג'ורדן בשווי 70 מיליון דולר. כולם רצו להיות כמו מייק. זו הייתה זוגיות מושלמת.
ג'ורדן היה השחקן הכי חם בעולם הכדורסל והעובדה שהנעליים שלו נאסרו ע"י הNBA, רק הוסיפה למשיכה. עכשיו, ילדים במגרשים בכל רחבי ארה"ב יחקו את השחקן הגדול בליגה. מייקל ג'ורדן היה בן 22 וכבר יצר מורשת נעלי ספורט משלו. וזו רק ההתחלה.
המורשת עד היום
ישנן מספר סיבות לכך שג'ורדנס נותרו כל כך רלוונטיות בתרבות הסניקרס עד היום. ראשית, אנחנו יצורים סנטימנטליים.
בין אם זה על ידי קישור בין צבעים ספציפיים למשחקים או זיכרונות שמתמזגים עם הסניקרס, ג'ורדנס נשארו חלק מתרבות הסניקרס מסיבה אחת: מייקל ג'ורדן.
בלעדיו לא היו ג'ורדנס, ובלעדיהם עולם הסניקרס היה נראה אחרת לחלוטין.
בשנים האחרונות, המותג של ג'ורדן נהיה הרבהה יותר יצירתי, עם בשיתופי פעולה עם מותגים, מעצבים ואמנים והכל במטרה לבסס את המותג ולהפיץ את הסיפור של אייר ג'ורדן.
אנשים, מותגים ודמויות מוכרות כמו UNDEFEATED, Eminem, Virgil Abloh, Travis Scott, J Balvin ועוד המון, תרמו כולם לחשיבותם המותג בתרבות נעלי הספורט.
מחפשים את הג'ורדנס שלכם?
עם למעלה מ-30 שנות היסטוריה סביב המותג, שמחנו לקחת אתכם לסיור קצר על איך המותג הפכה להיות מאבני היסוד של תרבות הסניקרס בעולם. אם אתם מחפשים זוג ג'ורדנס, דאנקים, ייזי, ועוד, אתם מוזמנים לעיין באתר עכשיו!
תגובות (0)
אין הערות למאמר זה. היה הראשון להשאיר הודעה!